Karate

Karateka zijn gespecialiseerd in snelle vuiststoten en beentechnieken. Je leert de sterke punten van je lichaam te gebruiken als wapen. Tevens leer je de zwakke lichaamspunten kennen van je tegenstander en op welke wijze deze kunnen worden aangevallen. De diversiteit van de bewegingen en de gebruikte oefenvormen zorgen tevens voor een uitstekende mentale en lichamelijke conditie.

In onze school beoefenen wij het Wado karate, een stijl die het gebruik van lichaamsdraaiingen sterk benadrukt (Tai sabaki). Wij zijn nog steeds bijzonder trots dat in 1976 de stichter van deze stijl Prof. Hironori Ohtsuka onze school bezocht en een indrukwekkende demonstratie verzorgde.

Karate is als wedstrijdsport aantrekkelijk, alhoewel de doorsnee karateka deze sport beoefend als krijgskunst. Het behalen van een zwarte band is dan een ultieme uitdaging. De karatelessen voor volwassenen zijn onder leiding van Teun Tromp.

De karatelessen voor de jeugd zijn combinatielessen waarin de karate technieken worden gecombineerd met de technieken uit het Aikibudo. De kinderen leren hier op een leuke manier stoot en traptechnieken, valbreken, rollen en zelfverdedigings technieken. Op langere termijn zullen de kinderen meer controle krijgen over de technieken, meer respect voor elkaar krijgen, grote zelfbeheersing creƫren en worden zij zelfverzekerder.

Vraag een gratis proefles aan!

Vrijblijvend een les volgen? Dat kan! Vul onderstaande gegevens duidelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met je op.
Sport
Invalid Input

Naam*
Vul hier je naam nog even in

Telefoon*
Vul een telefoonnummer in

E-mailadres
Vul een gelding e-mailadres in