Cursus & clinic

Vanuit onze ruime kennis op diverse gebieden zoals zelfverdediging en fitness kunnen wij diverse cursussen of clinics organiseren. Of het nu gaat om een clinic van een dag(deel) of meerdaagse cursus er is veel mogelijk. Wij kunnen deze clinics en cursussen op onze eigen locaties verzorgen maar ook bij scholen en bedrijven of locatie naar keuze, mits dat mogelijk is natuurlijk. Wij zijn bekend met het geven van cursussen en clinics bij o.a. bedrijven, scholen, fitnessclubs en sportverenigingen. 

Zelfverdediging

Zelfvertrouwen is belangrijk bij zelfverdediging. Een deel van dit zelfvertrouwen ontstaat uit je eigen vaardigheid en uit je gedrag in bepaalde situaties. Tijdens een zelfverdedigingscursus leer je goed toepasbare technieken om jezelf te verdedigen en uit een situatie te komen, tevens zullen we ook gedragsmatige handelingen behandelen denk hierbij aan lichaamshouding, ademhaling, tonatie en stressreductie. Wij verzorgen clinics op dit gebied maar raden wel aan om een meerdaagse cursus te volgen vooral vanwege het goed bekend te raken met de technieken die gebruikt worden.

Grappling, Judo en Aiki-Budo zijn Budo sporten die wij in onze school verzorgen. Het is mogelijk om op locatie een clinic les te verzorgen. Dit kan zijn op bijzondere dagen op school, zoals sportdagen of sportpromotie dagen. Maar ook tijdens bedrijfsuitjes, teambuilding dagen of een vrijgezellenfeest is het een leuke activiteit.

Valpreventie

Vallen is vaak erg vervelend en kan ook erg pijnlijk zijn vooral als er veel schade bij komen kijken zoals schaaf wonden, kneuzingen en zelfs botbreuken. Uiteindelijk kan het vallen leiden tot angst om te vallen. Deze angst kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat kinderen minder vaak buiten gaan spelen of ouderen minder vaak buiten komen.

Voor scholen is het mogelijk via "Vallen is ook een sport" een valclinic aan te vragen, hiervoor zijn subsidie mogelijkheden. Maar het is ook mogelijk direct via ons een clinic te plannen. Ook voor sportclubs zoals o.a. voetbal waarbij vallen een risico is kan erg nuttig zijn om een clinic te organiseren. Ons doel is om de trainers handvatten te geven om zelf valpreventie toe te passen in hun training en/of gymles.

Ook voor ouderen kan het erg nuttig zijn om regelmatig het vallen te oefenen om zo het risico op schade bij een onverwachte val te verkleinen. 

Functionele krachttraining

Denk bij functionele krachttraining aan het creëren van betere voorwaarden om te presteren in sport. Krachttraining wordt veel gebruikt door sporters om sterker of sneller te worden maar het komt regelmatig voor dat men vervalt in standaard fitness of bodybuild oefeningen, wanneer de doelstelling op dat gebied ligt is dat natuurlijk prima maar als je bijvoorbeeld sneller wilt gaan sprinten of hoger wilt springen zal je dit anders moeten benaderen. Wij kunnen d.m.v. een clinic trainers ander inzichten meegeven om zo hun eigen creativiteit te prikkelen waardoor sporters nog beter begeleid kunnen worden. 

Door mijn werk als Master Trainer bij Keiser Europe zijn er ook mogelijkheden om clinics te verzorgen met deze apparatuur, hierbij lopen verdere afspraken wel via Keiser Europe. Ook is er de mogelijkheid om bij sportclubs een clinic op het gebied van warming-ups en SAQ(pionnen, speedladders, minihordes ed.) 

Blessure preventie

Blessures zijn erg vervelend en staan de sportprestaties in de weg. Doormiddel van een goede trainingsopbouw met daarbij op de persoon aangepaste oefeningen kan de kans op blessures verlagen en het herstel bij blessures versnellen. Compensatie patronen zoals knieën die sterk naar binnen staan vergroten de kans op blessures. Het herkennen van deze compensaties is een belangrijk deel van de clinic, daarnaast zullen er diverse oefeningen worden behandeld om deze compensatie patronen tegen te gaan, denk hierbij aan stretching, core en balanstraining. Deze clinics zijn zeer geschikt voor sportclubs die het aantal blessures binnen de club omlaag willen brengen.

Indoor cycling

Het is mogelijk om ons in te huren voor spinning lessen of tijdens een speciaal evenement zoals een spinningmarathon. Tevens verzorgen wij indoor cycling cursussen, dit doen wij via Keiser Europe. Tijdens deze cursus wordt vooral ingegaan op het gebruik van de Keiser M3 bike en de specifiek mogelijkheden op deze bike. Neem voor meer informatie contact op met Keiser Europe.

Vraag een gratis proefles aan!

Vrijblijvend een les volgen? Dat kan! Vul onderstaande gegevens duidelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met je op.
Sport
Invalid Input

Naam*
Vul hier je naam nog even in

Telefoon*
Vul een telefoonnummer in

E-mailadres
Vul een gelding e-mailadres in