Aikibudo

Aikibudo of aikido is een perfecte vorm van zelfverdediging maar ook een mentale training. De technieken stammen voor een groot deel uit de beroemde Japanse Daito school. Oorspronkelijk werd deze krijgskunst Daito ryu jitsu en later Aiki jitsu genoemd. Het was de beroemde leraar Morihei Uyshiba die niet alleen de technieken verder perfectioneerde maar ook de naam wijzigde met de toevoeging ‘do’. De grote stuwkracht van het Aikibudo in Europa is de fransman Alain Floquet, 9e dan Aikibudo.

Aikibudo is geen wedstrijdsport maar een verdedigingskunst die opvalt door zijn cirkelvormige bewegingen. Gevorderde Aikibudoka dragen een soort broekrok ‘hakama’ genaamd. Een traditioneel Japans kledingstuk dat de sierlijke bewegingen van deze kunst accentueert. De Aikibudo technieken bestaan uit controle technieken, worpen, slagen en stoten op de vitale lichaamspunten. Ook leer je omgaan met klassieke wapens zoals zwaard en stok. Op een moeiteloze wijze wordt en aanval onschadelijk gemaakt. 

Vraag een gratis proefles aan!

Vrijblijvend een les volgen? Dat kan! Vul onderstaande gegevens duidelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met je op.
Sport
Invalid Input

Naam*
Vul hier je naam nog even in

Telefoon*
Vul een telefoonnummer in

E-mailadres
Vul een gelding e-mailadres in