Russische winterstage Aikibudo

Geplaatst op: 24 maart 2015

Ik wilde graag zien hoe ze hier trainen en zien hoe ze de leer van onze O’Sensei toepassen. We belde met de leraar en die stemde na wat aarzelen toe. (vreemd verhaal toch: Nederlander(waar ligt dat????) die met oud en nieuw in Perm is hij vraagt of mij mag komen kijken en misschien mag meetrainen?)

Op donderdagmiddag een judopak gekocht en die avond  reden we naar de dojo die toevallig in dezelfde wijk lag waar wij verbleven. Buiten ruim dertig graden onder nul en binnen bijna dertig graden boven nul, in Rusland nemen ze geen halve maatregelen;-) Er werd les gegeven in een fors schoollokaal dat er netjes uitzag. Toen ik binnen kwam stopte net de les in het Kantori Shinto ryu….ook bekende stof voor onze sportschool.

20150324 Ukemi waza

Na een warming-up van 20 minuten met een aantal voor mij ombekende vormen van Umkemi waza, begon de les met de HOJO UNDO vormen nigiri kaeshi en Oshi kaesi(hier begon het feest de herkenning).  Er volgde nog wel een ombekende techniek die in hetzelfde stramien paste en deze techniek moest zowel op open als gesloten ogen worden uitgevoerd.

Vervolgens schakelde we over na het Nage waza en werd er gewerkt aan verschillende verdedigingen op stoot tsuki jodan. Hierna volgde de osae waza techniek hiji kudaki en kote kudaki waarbij er regelmatig van partner gewisseld moest worden. Omdat de leraar wel wat Engels sprak en de overige leerlingen ook wel een paar woorden Engels kende, kon er in een uitstekende sfeer getraind worden. Leuk om te zien is dat de technieken die we in onze school trainen tot vlak bij het Oeral gebergte op precies dezelfde manier worden uitgevoerd.

20150324 Erik

Na de training werd ik uitgenodigd om weer te komen trainen als we nogmaals in Perm zijn(en dat zijn de met enige regelmaat), ik zal hier zeker gebruik van maken.     

Groeten uit Perm,

Erik en Vlada