Triggerpoint massage

Heeft u geregeld last van stijve of pijnlijke spieren? Dan is een trigger point massage waarschijnlijk iets voor u. De basis van de spierpijn wordt bij deze massage aangepakt, waardoor u zich globaal meer ontspannen zal voelen. Door de kleine verkrampingen in de spieren te behandelen met een trigger point massage, wordt de oorzaak van de klachten aangepakt.

Wat zijn die trigger points dan juist?
Wanneer spieren in rust zijn, zien ze eruit als lange draden die netjes naast elkaar liggen. Maar wanneer eer microverkramping onstaat, trekt de spier plaatselijk samen en ontstaat een verbreding die veel weg heeft van een knoop. Het overige deel van de spiervezel wordt door dit fenomeen uitgerekt. Hierdoor lijkt de spier korter te worden en ontstaat het verkrampte gevoel.
De verkrampingen kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals stress, verkeerde voedingsgewoonten, overbelasting, … En de gevolgen zijn al even verscheiden: pijn, tintelingen, een dof gevoel, migraine, krachtvermindering, …
Door de kleine spierkrampen ontstaat een zuurstoftekort in de spier. Daardoor kunnen afvalstoffen minder snel afgevoerd worden en reageert de spier met een nieuwe kramp. Zo blijft de spier altijd geprikkeld en kunnen we spreken van een vicieuze cirkel, die kan verdwijnen dankzij trigger point massage.

Waarom een trigger point massage?
Iedereen heeft trigger points. Deze zijn vaak latent aanwezig en worden pas opgemerkt wanneer er echt stevige pijn ontstaat. Een heleboel mensen kampen met schouderpijn, nekpijn of hoofdpijn. De meeste van deze klachten zijn dan ook op te lossen met trigger point massage. Een gewone massage zal de trigger points niet doen verdwijnen.
Trigger point massage behandelt net die plekjes waar de microverkramping zich voordoen, waardoor de hele spier zich eindelijk kan ontspannen. Voor personen die al langer last hebben van spier- of gewrichtspijnen, kan trigger point massage de ideale oplossing zijn.

Maak nu een afspraak

Wil je een afspraak voor een massage? Dat kan! Vul onderstaande gegevens duidelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met je op.
Massage
Invalid Input

Naam*
Vul hier je naam nog even in

Telefoon*
Vul een telefoonnummer in

E-mailadres
Vul een gelding e-mailadres in