Fibromyalgie

Fybromyalgie, ook wel weke-delen reuma genoemd, is een reumatische aandoening. De pijn die deze vorm van reuma veroorzaakt is zware spierpijn in het hele lichaam. Deze pijn bevindt zich in spieren, spier- en gewrichtshechtingen en pezen in het hele lichaam. Klachten zijn ook o.a. slapeloosheid, vermoeidheid, depressiviteit, stijfheid, hoofdpijn, concentratiestoornissen en darmklachten.

Een lichaam onder stress en pijn is in een staat van “vluchten of “vechten”. Met zandere woorden het systeem reageert alsof er gevaar dreigt. Hierdoor is de ademhaling oppervlakkig, het hart maakt overuren en de reparatie en het herstel van het lichaam staat in de wachtstand.

Uit onderzoek is gebleken dat massage een van de gunstige behandelingen is voor fybromyalgie patienten. Massage brengt het lichaam tot rust en zorgt voor balans. De ademhaling wordt weer normaal, het hartritme daalt en de stress en pijn in het lichaam vermindert.

Overige effecten:

  • Versterken van lymfesysteem
  • Verlichting van spierkrampen
  • Verlagen van de bloeddruk
  • Opname van zuurstof in de spieren
  • Verbetering van het bewegingsapparaat
  • Vrijgeven van de natuurlijke pijnstiller - Endorfine

 

 

Maak nu een afspraak

Wil je een afspraak voor een massage? Dat kan! Vul onderstaande gegevens duidelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met je op.
Massage
Invalid Input

Naam*
Vul hier je naam nog even in

Telefoon*
Vul een telefoonnummer in

E-mailadres
Vul een gelding e-mailadres in