Cupping massage

Een eeuwenoude heling methode
Oude documenten tonen aan dat de cupping methode al ver voor onze jaartelling wordt beoefend in China. Al dan niet gecombineerd met acupunctuur of de drukpunten massage Tuina. Door de jaren heen is cupping niet alleen exclusief gebruikt in de Chinese Geneeskunde. Er werden in latere tijden ook vergelijkbare behandelingen gedaan door de oude Egyptenaren, Noord Amerikaanse Indianen en vroege Grieken. En nog later ook in andere Aziatische en Europese landen.

Hoe werkt een Cupping Massage

Cupping Massage wordt tegenwoordig gedaan met glazen, bamboe of siliconen cups die vacuüm trekken op je huid. Wij gebruiken de siliconen cups. Door deze zuigkracht wordt de onderliggende huid opgetild en in de cup gezogen. Meestal voel je een lichte tot krachtige sensatie in de omgeving van de cup. Het voelt alsof de huid en onderliggend weefsel strak wordt getrokken. De cup blijft 5 tot soms wel 20 minuten op zijn plek en gedurende die tijd voel je letterlijk ruimte in dat gebied komen.
Een andere manier is dat terwijl de cup vacuüm zuigt, in lange strijkingen wordt gemasseerd. Het bindweefsel onder de huid wordt op die manier los gemasseerd waardoor de doorbloeding op gang wordt gebracht om afvalstoffen- die je ervaart als stijfheid of pijn – af te voeren.
Cupping geeft een diepe ontspanning voor zowel bindweefsel- als spierlaag in het specifieke gebied. Daarnaast stimuleert cupping de algehele lichamelijke doorbloeding, je lymfesysteem, je zenuwstelsel en Qi, je energiehuishouding.

Maak nu een afspraak

Wil je een afspraak voor een massage? Dat kan! Vul onderstaande gegevens duidelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met je op.
Massage
Invalid Input

Naam*
Vul hier je naam nog even in

Telefoon*
Vul een telefoonnummer in

E-mailadres
Vul een gelding e-mailadres in